CÉGÜNKRŐL ÉS EGYÉB HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Rólunk: Cégünk, a WinDoor Trade Kft. 2007 júniusa óta szolgálja ki megrendelőit a minőségi nyílászárók piacán! Kizárólag sok éves múlttal és a legprecízebb gyártástechnikával rendelkező neves hazai gyártók termékeit forgalmazzuk, - nyomon követhető hazai garanciával! Nem rendelhető nálunk Lengyel/Román/Kínai (több helyen megtévesztően német!) gyártásúként titulált nyílászáró! A német alapanyagok felhasználása - úgy mint (profil, vasalat) nem azt jelenti, hogy az ablak német gyártás! Könnyen belátható alapigazság, hogy jó alapanyagokból is lehet rossz terméket előállítani és fordítva, átlagosból is lehet jó végeredményt produkálni. A legyártott nyílászárók minőségét az alapanyagokon túl a gyártó gondossága, gépállománya, minőségirányítási rendszere determinálja. Vagyis a minőségi ablakgyártás elengedhetetlen feltétele és alapja, a pontos és precíz gyártástechnika! Gyártó partnereink német alapanyagokból, gondos odafigyeléssel, magas szintű gyártástechnikával állítják elő nyílászáróinkat. Éppen ezért, nincs olcsó nyílászárónk, soha nem is volt és nem is lesz! Viszont van ár/érték arányban a piacon a legjobb nyílászárónk! Nem mi mondjuk, Ügyfeleink állítják, akik célzottan keresik termékeinket! Bemutatótermünk nem egy kirakatos főúton található, szándékosan! Elbújtunk egy csendes, de jól megközelíthető környéken egy barátságos irodaházba, ahol még parkolni is lehet. Nincs szükségünk reklámra, termékeink már bizonyítottak a piacon, tájékozott Ügyfeleink pedig optimalizált web-oldalainkon keresztül megtalálnak minket! Beépítő csapatunk vezetője 16 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik műanyag nyílászárók beépítése terén, de jártas magában a gyártástechnikában is, mivel több éves gyártói múltra és tapasztalatra is szert tett! 2007 óta, a legnehezebb időszakokban is tartottuk magunkat elveinkhez, soha nem adtuk alább, így nincsenek garanciális ügyeink sem! Viszont a legelső Ügyfelünk is, a mai napig megtalálhat minket, ha szüksége lenne ránk!

Továbbá fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy gyártó partnerünkkel sok éves és rendkívül jó kapcsolatot ápolunk, amely számunkra is stabil hátteret biztosít, így ügyfeleink is rugalmas, figyelmes és örömteljes kiszolgálásban részesülhetnek általunk! Ismerje meg Ön is kiemelkedő minőségű nyílászáróinkat! Nekünk már bizonyított, Önnek sem fog csalódást okozni!

Cégünk adósság és tartozásmentes "Fehér tanúsítvány" kiállítására jogosult! >> Letöltés ITT <<

Ablaknyílások, vakolható redőnyök hőhídmentes kialakításához segédletek:

A mai korszerű nyílászárók olyan kedvező hőátbocsátási értékekkel rendelkeznek, melyeket néhány évtizede még a falazatok sem tudtak biztosítani. A légzárásuk a többszörös gumitömítésnek köszönhetően olyan magasfokú, hogy a megfelelő légutánpótlásról általában mesterséges úton kell gondoskodni. A nyílászárók energetikailag megfelelő beépítése gondos tervezést és szakszerű kivitelezést igényel, már a nyílások kialakításánál is, melyhez az alábbi segédleteket ajánljuk Ügyfeleink számára:

Hőhídmentes ablakbeépítéshez nyílás-kialakítás ITT

Vakolható tokos redőny metszet méretezéssel, tervezéshez ITT!

Vakolható tokos redőny hőhídmentes kivitelezéséhez, tervezéséhez ITT

Árajánlat készítéssel, megrendeléssel, felméréssel, beépítéssel, garanciával kapcsolatos információk, általános tudnivalók:

Alábbi összeállításunkban megismerheti működésünket, a megrendeléssel kapcsolatos tudnivalókat, az árajánlat készítésétől a felmérésen át, egészen beépítésig. Továbbá leírásunk segíthet Önnek eligazodni a műanyag nyílászárók piacán, az ablakprofiltól kezdve a merevítésen, a vasalaton, a hőszigetelő üvegezésen át, egészen a gyártástechnikáig, majd a végtermékig, vagyis a kész ablakig.

Árajánlat készítésével kapcsolatos információk: Árajánlat kérését leadhatja számunkra e-mailben, vagy kitöltheti személyre szabott árajánlat kérő rendszerünket is, ahol minden pozícióban az önnek megfelelő paraméter beállítására biztosítunk lehetőséget! A beérkezett árajánlatkérésekre általában 2-3 napon belül reagálunk!

Megrendeléssel kapcsolatos információk: Amennyiben árajánlatunk elnyerte tetszését, telefonon, vagy személyesen irodánkban átbeszüljük a felmerült kérdéseket, szükség esetén ezek függvényében elkészítjük az árajánlat módosítását, majd megrendelés előtt díjmentesen elvégezzük a helyszíni felmérést! A felmérés után immár pontos paraméterek alapján irodánkban elkészítjük a szerződéstervezetet, amit továbbítunk ügyfeleinknek e-mailben. Ezek után kell irodánkba befáradni a kész szerződés aláírása céljából és befizetni az 50%-os előleget. Igény szerint lehetőséget biztosítunk ügyfeleink számára az aláírt szerződés e-mailben történő visszajuttatására, és az előleg átutalásos befizetésére! A szerződés aláírása és az előleg megfizetése után lép életbe az aktuális meghatározott gyártási határidő.

Beépítéssel kapcsolatos információk: A nyílászárók legyártását követően, miután gyártópartnerük készre jelentette a szerkezeteket, egyeztetett időpontban, szakszerűen elvégezzük a beépítést. A nyílászárók beépítése a kész nyílásba történő, csavarozással és purhabozással való szakszerű beállítást és rögzítést jelenti! Bontásos beépítésnél az ár tartalmazza a régi szerkezetek kibontását, majd az új nyílászárók beállítását és rögzítését. Bontásos beépítésnél kőműves javítási munkálatokat, takarólécezést, bontott szerkezetek elszállítását és minden egyéb utómunkálatot a megrendelésben külön tételként tüntetünk fel. >> Beépítésről bővebben <<
Cégünk Budapesten és 50 km-es körzetében tud ablakbeépítést, cserét, vagy szállítást vállalni. Nagyobb távolságok esetében, a mennyiség függvényében tudunk esetleg ez alól egyedi kivételt képezni.

Garancia: Műanyag nyílászáróinkra, alumínium redőnyeinkre 5 év gyártói garancia vonatkozik, amely a szerkezeti egységek rendeltetésszerű használata során keletkezett meghibásodás esetén érvényesíthető. Műanyag redőnyök esetében 2 év garanciát vállalunk. Garanciális időszakban meghibásodás, illetve egyéb problémák esetén kollégáink a bejelentést követő 15 munkanapon belül, a helyszínen díjmentesen elvégzik a szükséges javításokat és beszabályozásokat. Beépítési garanciát csak az általunk beépített szerkezetekre vállalunk. – Szakszerűtlen beépítés esetén a kiszállást és a szükséges javításokat díj ellenében végezzük el.

Általános tudnivalók műanyag ablak vásárlása esetén:

Hogyan igazodjunk el a műanyag ablak "márkák" között a széles piaci kínálatból?

Rehau, Veka, Kömmerling, Gealan stb... Mind-mind kiváló német profilgyártók termékei, ezek közül is kiemelkedő tulajdonságokkal említhető a Rehau, illetve a Veka. Pl.: Rehau Geneo (szálerősített műanyag nyílászáró) Veka (RAL A kategóriás minősítés). De bármelyik ablakprofilról legyen is szó, minőségi műanyag nyílászárókat csak minőségi vasalat felhasználásával, gondos és precíz gyártástechnikával lehet előállítani! Fontos ismernünk a nyílászárók pontos származását, vagyis a műanyag ablakok gyártóját!

A műanyag nyílászáró profilról és merevítéséről:

A műanyag ablakok, ajtók tokszerkezete és szárnyai extrudált műanyag profilokból készülnek. A belül üreges profilokat apró cellákra, légkamrákra osztják. Ezek száma határozza meg azt, hogy hány légkamrás egy műanyag ablak. A magasabb légkamraszámú, pl. öt-hat légkamrás műanyag ablakok erkélyajtók stabilabbak, masszívabbak a 3 és 4 kamrás elődeiknél, de természetesen a hőszigetelési értékeik is kedvezőbbek. Figyelem! A légkamrák emelkedésével arányosan növekednie kell a profil beépítési mélységének a hőszigetelés és a stabilitás növekedése/megtartása érdekében! Általánosan elmondható, hogy egy 5 kamrás profil beépítési mélysége 70 mm. Az ötkamrás műanyag nyílászáró rendszerek ma már nem számítanak újdonságnak. Az igazán masszív, 70 mm feletti beépítési mélységgel rendelkező profilokból könnyedén készíthető portálszerkezet, erkélyfal, nagyobb méretű ablak, ill. erkélyajtó, továbbá biztonságosabban viselik a ma már elérhető árfekvésű és egyre inkább igényelt 3 rétegű üvegezés extra súllyát is!
A tok és a szárnyprofilokba horganyzott acélmerevítést csavaroznak. Az acélmerevítés vastagságát, formai felépítését, a profilgyártók előírásai alapján kell alkalmazni a műanyag ablak gyártójának, folyamatos minőség-ellenőrzés mellett! Vagyis az acélmerevítés vastagsága és formai felépítése más egy 60*60-as bukó-nyíló ablaknál (amibe nem is szükséges acél), mint egy 240*240-es toló-bukó teraszajtónál!

A műanyag ablakok hőszigetelő üvegezéséről:

A jó minőségű hőszigetelő üvegek legfőbb jellemzője az, hogy a gyártási technológiák fejlődésével kettő vagy három rétegű ablaküveg készül, amely azonban mégis egy építőelemet jelent. Ennek az úgynevezett hőszigetelő üvegszerkezetnek mérhető fizikai jellemzői vannak. A legfontosabb ilyen jellemző az "U" érték (korábban "k" érték), amely az üvegfelületen vagy az ablakszerkezeten jelentkező hőveszteséget mutatja. Ha ez az adat, az U érték: 1,1 W/m2K, vagy ennél alacsonyabb, ez azt jelenti, hogy jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező üveget választottunk, hiszen a hőveszteség mértéke 10 Kelvin fok benti-kinti hőmérséklet különbség esetén sem haladja meg az 1,1 Wattot négyzetméterenként.
A "meleg-perem" távtartó technológia további lehetőséget kínál a hőszigetelő üvegek képességének javítására. Nagy szerepet játszik a páralecsapódás csökkentésében és a hőszigetelési értékek növelésében. A melegperemes üvegezés megakadályozza az üveg és a keret közötti hőhíd kialakulását! Olyannyira fontos tényező, hogy bár kevesen tudják, de ennek a hőszigetelésre gyakorolt hatását a Psi értékkel, a hőhíd együtthatóval jellemezzük! Prémium katekórás műanyag ablakaink már alapáron tartalmazzák a 0,6 vagy akár a 0,5 W/m2K értékkel rendelkező 3 rétegű melegperemes (hőhídmentes) üvegezést! - Veka Softline 82plus, Veka Alphaline 90plus!

A műanyag ablakvasalat:

Az ablakok, erkélyajtók, bejárati ajtók mozgó elemei, melyek a leginkább vannak kitéve a folyamatos használat okozta megterhelésnek. Nem szabad kompromisszumot kötni az ablakvasalatok kiválasztásánál, hiszen ez az egyik legmeghatározóbb tényezője a kényelmes, hosszú távú, hibamentes működésnek - szoktuk mondani: az ablak lelke! A mai modern vasalatok (alaptartozéka!) a kiemelés gátlás, a hibásműködtetés gátlás. Kiemelkődő minőséggel bír a műanyag ablakvasalatok közöt: Maco Multi-Matic és a Roto NT!

A műanyag ablakok gyártóiról:

Könnyen belátható alapigazság, hogy jó alapanyagokból is lehet rossz terméket előállítani és fordítva, átlagosból is lehet jó végeredményt produkálni. A legyártott nyílászárók minőségét az alapanyagokon túl a gyártó gondossága, gépállománya, minőségirányítási rendszere determinálja. Pontosan ismernünk kell az általunk rendelt nyílászárók eredetét/gyártóját! Műanyag ablakaink a legkiválóbb német alapanyagokból, a legprecízebb gyátástecnika mellett, - nyomonkövethető hazai garanciával kerülnek általunk forgalomba, 2007 óta!

A műanyag ablak beépítéséről::

A terméknél már említettük, hogy az alapanyagon túl a tökéletes végeredmény második szűk keresztmetszete a gyártás. A harmadik, de hasonlóan fajsúlyos tényező a szakszerű beépítés. Vevői megelégedettség csak e három pont azonos súlyú kezelésével érhető el. Ezért javasoljuk, ha kialakul a bizalom a terméket értékesítő céggel, célszerű megbízni a beépítéssel is, hiszen így könnyebb nyomon követni a nyílászáró garanciális útját.
A WinDoor Trade Kft. beépítő csapatának vezetője 16 éve foglalkozik műanyag nyílászárók beépítésével, de jártas magában a gyártástechnikában is, mivel több éves gyártói múltra és tapasztalatra is szert tett. Megfelelünk az egyre magasabb elvárásoknak is, hisz cégünk az elsők között volt a passzívházas RAL beépítési technologia elsajátításában, amit immár többszörösen is referenciáink közt tudhatunk!

A műanyag ablak árakról:

A műanyag nyílászáró ajánlatok összehasonlításánál szem előtt kell tartani az árakon kívül a műszaki tartalmat is! Mielőtt a végárak alapján döntünk, győződjünk meg arról, hogy valóban almát hasonlítunk-e az almához:

  • az ajánlat a kért darabszámot tartalmazza?

  • az ár tartalmazza-e a szükséges toktoldó-, (redőnyelőkészítés) vagy soroló elemeket? Egy nagyobb erkélyfal sorolása statikai merevített sorolást igényel, ami adott esetben több ezer, akár tízezer ft-ot jelent!

  • azonos műszaki tartalmat kínálnak-e? (típus, kamraszám, üvegminőség, vasalat, szín, stb.)

  • az adott körülmények között az alkalmazható legjobb megoldást kínálják-e? (pl.: az alacsonyabb ajánlati ár érdekében lehet, hogy fix ablakot javasolnak egy emeleti helységbe)

  • tartalmazza-e az ajánlat a szerelés és egyéb szerelési anyag, illetve a szállítás költségét?

  • bontásos beépítésnél kért-e, illetve kapott-e ajánlatot utómunkálatokra? (pl.: szerelési hézagok takarólécezése belső, vagy akár mindkét oldalon, kőműves visszajavítás, sitt elszállítás stb...)

  • kért-e, illetve kapott-e ajánlatot redőnyre, szúnyoghálóra? Ha igen, akkor a redőnyök szúnyoghálók műszaki tartalma megegyezik-e? Műanyag redőny (hagyományos vagy új típus-e?), alumínium redőny (redőny színe stb...) Motorizált redőny esetében a redőnymotor típusa kapcsolós-e, vagy esetleg rádiós?

  • kért-e, illetve kapott-e ajánlatot párkányozásra? Ha igen, akkor a műszaki tartalom megegyezik-e?

Ne sajnálja az időt és az energiát, mert figyelmetlensége súlyos következményekkel járhat! Ha nem jár el körültekintően már az árajánlatok értékelésénél, a felmérés, vagy a szerződéskötés alkalmával kellemetlen meglepetések érhetik, amikor kiderülnek a hiányosságok! Vagy egyszerűen csak otthagyják Önt takarólécezés, vagy párkányozás nélkül, mivel az "nem volt a szerződésben"! Sajnos sok esetben megtörtént már... Az általunk küldött árajánlatban minden fenti kérdésre választ kap!
- Az árajánlatot készítő céggel Önnek is tudatnia szükséges az igényeket, pontos kalkuláció csak ebben az esetben készíthető. De ha az árajánlat kérése nem is egyértelmű, az ajánlatkészítő cégnek fel kell vennie Önnel a kapcsolatot, a felmerült kérdések tisztázásában! Az árajánlatnak részletesnek kell lennie, az ajánlat értelmezéséhez megfelelő instrukciókat kell, hogy kapjon az Ügyfél! Ebben az esetben könnyen átbeszélhetőek a részletek és módosítható az ajánlat.
Weboldalainkon árajánlatkérő rendszert működtetünk, melynek kitöltése könnyen és gyorsan megvalósítható, bejelölhetőek a kért munkafázisok, megadhatóak a tételek méretei és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítők! Így már első körben is részletes és pontos kalkulációt tudunk készíteni.

Ajánlatadás és tanácsadás:

Minden műanyag nyílászáró beépítés, ill. csere egyedi eset, melyre egyedi megoldás szükséges. Kollégáink ezért igyekeznek célzott kérdésekkel felmérni az adott körülményeket és ez alapján elkészíteni a pontos, optimális tartalmú ajánlatot. Általános esetben ajánlatkérésekre 2-3 munkanapon belül válaszolunk. Mivel nagy gondot fordítunk az árajánlat pontos elkészítésére, így a felmérés utáni végleges kalkuláció már nem okozhat kellemetlen meglepetést Ügyfeleink számára! Az ajánlat készítéshez többnyire elegendő a vevő által megadott körülbelüli falnyílás méret, kívülről mérve faltól-falig és az igények leírása. Az árajánlatot természetesen ingyenesen készítjük el Önnek!

Felmérés:

A műanyag nyílászárók felmérését (elviekben elfogatott árajánlat alapján) szakértő kollégánk végzi el, illetve teljes felújítás vagy új építésű ház esetén konszignáció szerint is elindulhat a gyártás, felmérés nélkül. Ez esetben viszont fontos, hogy a megrendelő kivitelezője a cégünkkel egyeztetett nyílásméreteket alakítsa ki!

Szállítás:

Amennyiben csak a műanyag ablakok szállítását igénylik tőlünk, a mennyiségtől és a helyszíntől függően tudjuk meghatározni a szállatási díjat.

Műanyag ablak beépítés:

Szakképzett, vizsgáztatott beépítőink megfelelő létszámban állnak rendelkezésre, igazodva a beruházás méretéhez. Egy komplett családi ház ablakbeépítése egy nap alatt megvalósítható.

Műanyag nyílászárók bontásos beépítése:

A megfelelő gépállománynak köszönhetően a meglévő nyílászárók a lehető legkevesebb falsérüléssel kibonthatók. A panelépületek esetében a falszerkezet visszajavítást többnyire nem igényel, viszont szükséges a szerelési hézagok takarólécezése külső és belső oldalon is! Családiházak Thermo ablakainak cseréje esetében általában csak belső oldali takarólécezésre van szükség. Gerébtokos ablakoknál az ablakcsere falkáva visszajavítást, kőműves munkálatokat igényel.

Műanyag ablak tokba építése:

Gerébtokos ablak esetén választható a tokba építés is, melynél az eredeti tokszerkezetbe kerül beépítésre az új műanyag ablak. Az illesztési hézagokat a nyílászáró síkjában műanyag lécekkel takarjuk, a belső oldalra műanyag könyöklő kérhető. A teljes tok nem kerül eltakarásra, a bennmaradó fa elemek festést igényelnek. Csak jó állapotú fa toknál alkalmazható ez az eljárás. Előnye, hogy nem igényel kőműves visszajavítást, hátránya, hogy nem érhető el vele a tökéletes hő és hangszigetelés, ráadásul a bentmaradó régi tok miatt az új szerkezet üvegfelülete jóval kisebb lesz, így ezt a beépítési módot nem javasoljuk ügyfeleink számára. Igény szerint lehetőség van a bentmaradó fatok teljes eltakarására is gipszkartonozással, de ez megközelítőleg ugyanannyi költséggel, piszokkal és munkával jár, mintha az ablakot teljesen kibontottuk volna.

Hulladék elszállítás:

A kibontott nyílászárókat kérésére elszállítjuk, melynek díja kb. 800 Ft/m2, így nem kell külön költségen konténert rendelnie ügyfeleinknek.

Kőműves falvisszajavítás műanyag ablakcsere után:

Gerébtokos ablakcserénél falkáva visszajavításra is kérhet ajánlatot tőlünk, melynek költsége nagyjából 4,000.- és 5,500.-Ft./fm között van szigetelve, gipszkartonozva, élvédőzve! Pontos kalkulációt erre az esetre a megtekintés után lehet adni. Adott esetben a régi felső redőnyszekrény helyének a szigetelésére és visszajavítására is szükség van! Mint mindenre, természetesen van erre is olcsóbb megoldás: mint pl. lépésálló hungarocel falkávába faragása és ragasztása... Kérjen részletes felvilágosítást a visszajavítás módjáról mielőtt dönt!

A műanyag nyílászárók rögzítése:

A műanyag ablakokat és ajtókat rögzíthetjük tokon keresztül: Ez esetben az ablakok, ill. ajtók tokszerkezetét a helyszínen előfúrják és speciális tokrögzítő, önfúró csavarokkal rögzítik a falhoz, majd a tokon lévő furatot műanyag kupakkal takarják. Cégünk, a profilgyártók és az ablakgyártók is általánosan ezt a nyílászáró rögzítési megoldást javasolják.
Illetve rögzítőfül segítségével: Az acél szerelőfület az ablakra rögzítik, majd a nyílászárótól elálló fület a falhoz hajlítják, végül az önfúró csavarokkal fixálják.

Műanyag ablakprofil karbantartás:

A műanyag nyílászáró profilját a szárnyon és a tokon a profilgyártói fólia védi, az ablakgyártás során ez a fólia sértetlen marad. A beépítés után a műanyag ablakokat célszerű megvédeni a következő szakipari munkák szennyeződésétől. Vakolás esetén javasoljuk a teljes ablakfelület letakarását védőfóliával, hogy az üvegre vagy a profilra rakódó vakolat és egyéb szennyeződés ne károsítsa a felületet, és ne okozzon vasalat szorulást.
A gyárilag elhelyezett védőfóliát lehetőség szerint, de maximum 3 hónapon belül el kell távolítani a külső oldalról, ahol a nap éri. A fólia ragasztóanyaga napsütés hatására károsíthatja a műanyag ablakfelületet, esetleg ráég a profilra!
A műanyag ablakfelületek karbantartást nem igényelnek, de tisztításukról rendszeresen gondoskodni kell. Langyos, enyhén mosogatószeres vízzel tisztítható. Ne használjunk súroló szereket! Makacs szennyeződésekhez, olaj és zsírfoltokhoz aromás hígító szereket javasolunk (pl. lakkbenzin). Tilos a PVC-t oldó, duzzasztó (pl. aceton, körömlakklemosó), ill. dörzsölő szereket és eszközöket (drótkefe, kés, penge) alkalmazni.

Műanyag ablak hőszigetelő üveg tisztítás:

Hagyományos ablaküveg tisztítószerek alkalmazása megengedett a műanyag ablakok tisztítása esetén. Ne használjunk pengét, kést, súrolószert az üvegre került festéknyomok eltávolítására.

Műanyag ablak vasalat karbantartása:

A műanyag nyílászárók vasalati elemei nagyfokú kezelési kényelmet és biztonságot biztosítanak. Az ablakok, ajtók pántjai állíthatóak és a gondos gyártás és szakszerű beépítés ellenére is szükséges időként a beállításuk, utánszabályozásuk. A vasalatelemek (pántok, zárfogadók, zárszerkezetek) évente egyszeri tisztítást, a rárakódott por és egyéb szennyeződés eltávolítását és olajozást igényelnek. Olajozáshoz javasoljuk a WD-40-es spray használatát. Sav és gyanta tartalmú tisztítószerek használata nem megengedett, mert ezek károsítják a korrózióvédelmet szolgáló felületi réteget. Amennyiben az ablak akad, súrlódik, a finombeállítást mielőbb el kell végezni.

Műanyag ablak tömítések karbantartása:

A műanyag ablak gumitömítésének felületét évente egyszer szükséges lemosni, majd glicerinnel bekenni, esetleg szilikon spray-vel befújni, hogy rugalmasságukat, hőszigetelőképességüket a teljes élettartam alatt megőrizzék.

Néhány szó a passzívház ablakokról:

A passzívház ablak fogalma az ablak különösen kiemelkedő hőszigetelési tulajdonságait jelenti. A passzívház ablak szabványnak megfelelő ablak hőátadási tényező értéke az európai szabványoknak kell, hogy megfeleljen, ami 0,8 W/m2K vagy ettől alacsonyabb értéket jelent. Minden ablak, amelynek Uw értéke 0,8 W/m2K vagy kisebb, az felhasználható passzívházakban, és lehetővé teszi a megfelelő támogatási programok igénybe vételét is.

A passzívházakhoz alkalmas ablakokat a passzívházakon kívül természetesen máshol is felhasználhatjuk. Hiszen az ilyen szintű ablakok felújításoknál és új építésű házaknál is alkalmazhatók. A passzívházak ablakai nagyban növelik a lakhatás komfortját, és jelentősen hozzájárulnak a fűtésköltségek csökkentéséhez!

A passzívház ablakokban nem keletkezhet páralecsapódás, a passzívház ablakok belső hőmérséklete télen sem lehet alacsonyabb mint 17°C.  Ilyen körülmények között az ablak közelében is kitűnő a komfortérzet: egy passzívház ablaknak nincs zavazó hideg sugárzása, se kellemetlen hideg légréteg a padló fölött. Ezek az ablakok tehát jelentősen emelik a helyiségek komfortját.  A passzívház ablakok kiváló hőszigetelésének köszönhetően nem szükséges a fűtőtesteket az ablakok alá helyezni, ez által nagyobb szabadságot biztosítanak úgy a tervezéskor, mint a berendezéskor. Néhány éve még ugyan kuriózumnak számított a passzívházablak, mára azonban megkerülhetetlen piaci szereplővé vált. Térnyerésének oka, hogy egyre jobban megéri passzívház minőségű ablakot beépíteni. Az a csekély plusz költség pedig ami a passzívház ablak vásárlásával keletkezik rendkívül hamar megtérül.
Minősített passzívház ablakrendszerünk: Veka Alphaline 90plus passzívház ablak

Passzívház ablak RAL szerinti beépítése:

Amikor passzív közeli, vagy akár minősített passzívház ablakot választunk, körültekintően kell eljárnunk a nyílászárók beépítése folyamán is. A fal csatlakozás kialakításánál az egyik legfontossabb szempont, a légtömörség megvalósítása. Ezért az ablakok beállítása után speciális PUR habbal szükséges a szerelési hézagot kitölteni, majd külső-belső oldalról is az ablak tokjára és a kávára ragasztott tömítőszalaggal (RAL beépítés) kell biztosítani a légzárást. Ezzel az eljárással biztosítjuk a PUR hab előnyös rögzítő és szigetelő tulajdonságát is, illetve akadályozzuk meg a diffúziót!

 

REFERENCIA MUNKÁINK FOTÓALBUMA ELÉRHETŐ: ---> IDE KATTINTVA! <--- (AZ OLDAL ÚJ ABLAKBAN NYÍLIK MEG!)

KERESSE FEL FACEBOOK OLDALUNKAT IS, AHOL REFERENCIA MUNKÁINK BŐVEBB LEÍRÁSSAL IS MEGTEKINTHETŐEK:
(FIGYLEM! REGISZTRÁCIÓ NEM SZÜKSÉGES AZ OLDAL MEGTEKINTÉSÉHEZ, CSAK KATTINTSON A FENTI FACEBOOK KÉPRE!)