MŰANYAG NYÍLÁSZÁRÓK BEÉPÍTÉSE, RAL BEÉPÍTÉS:

Beépítő csapatunk vezetője 16 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik műanyag nyílászárók beépítése terén, de jártas magában a gyártástechnikában is, mivel több éves gyártói múltra és tapasztalatra is szert tett. A nyílászárók (hagyományos) beépítése a kész nyílásba történő, csavarozással és pur-habozással való szakszerű beállítást és rögzítést jelenti! Munkáink 90%-a új építésű családi házak nyílászárókkal való felszereléséből áll, szakképzett, vizsgáztatott kollégáink megfelelő létszámban állnak rendelkezésre, igazodva a beruházás méretéhez. Egy átlagos családi ház ablakbeépítése általában egy nap alatt megvalósítható.

RAL SZERINTI BEÉPÍTÉS:

Amikor passzív közeli, vagy akár minősített passzívház ablakot választunk (Veka Alphaline 90 plus Thermo), körültekintően kell eljárnunk a nyílászárók beépítése folyamán is. A fal csatlakozás kialakításánál az egyik legfontosabb szempont, a légtömörség megvalósítása. Ezért az ablakok beállítása után speciális PUR habbal szükséges a szerelési hézagot kitölteni, majd külső-belső oldalról is az ablak tokjára és a kávára ragasztott tömítőszalaggal (RAL beépítés) kell biztosítani a megfelelő légzárást. Ezzel az eljárással biztosítjuk a PUR hab előnyös rögzítő és szigetelő tulajdonságát is, illetve akadályozzuk meg a diffúziót! Egy átlagos családi ház beépítési költségét a Ral szerinti szalagos beépítés, átlag bruttó 150-200,000.-Ft-al növeli meg. Az összeg fedezi a szükséges (általában Illbruck ME 500 duo szalagokat), tapadást elősegítő sprayt, varratpasztát, speciális PUR habot. Magyarországon cégünk az elsők között volt a passzívházas RAL beépítési technologia elsajátításában, amit immár sokszorosan is referenciáink közt tudhatunk!

Illbruck ME 500 TWIN DUO párazáró-páraáteresztő szalag:

Az esetek 90%-ban használjuk a RAL beépítéseknél. Legnagyobb előnye, hogy nem kell külön belső és külső szalagot előkészítenünk a RAL beépítéshez, mivel a DUO szalag sajátossága, hogy a környezet páratartalmára reagál, és megváltoztatja önmaga tulajdonságait. A környezeti levegő páratartalmára reagáló egyedülálló fólia ragasztócsíkkal van ellátva, amely segíti az ablakokhoz, ajtókhoz és a kávához történő rögzítését.

Konzolos ablakbeépítés:

Sajnos a konzolos nyílászáró beépítéssel kapcsolatban cégünknek nagyon sok rossz tapasztalata van... Fontos tudni, hogy a több száz kilós szerkezeteket tartó konzolt téglafalba rögzíteni nem lehet! Konzolos beépítés, vagyis a nyílászáróknak a falsíkon kívülre, a hőszigetelésbe való rögzítésére megfelelő hordószerkezet szükséges, mint pl betonmag! Téglafal esetében a konzol önmagában nem rögzíthető, csak abban az esetben alkalmazható a hőszigetelésbe történő beépítés ebben az esetben, ha a nyílásokat kívülről purenit kockákkal előkészítik, amit speciális ragasztóval rögzítenek a falhoz. Mivel a purenit és a speciális ragasztó is igen komoly költségekkel bír, érdemes elgondolkodni, hiszen a konzolos beépítésnél van sokkal biztonságosabb és kiforrottabb módja is a nyílászárók hőhídmentes beépítésének:

Hőhídmentes ablakbeépítéshez nyílás-kialakítás ITT

Vakolható tokos redőny metszet méretezéssel, tervezéshez ITT!

Vakolható tokos redőny hőhídmentes kivitelezéséhez, tervezéséhez ITT

 

REFERENCIA MUNKÁINK FOTÓALBUMA ELÉRHETŐ: ---> IDE KATTINTVA! <--- (AZ OLDAL ÚJ ABLAKBAN NYÍLIK MEG!)

KERESSE FEL FACEBOOK OLDALUNKAT IS, AHOL REFERENCIA MUNKÁINK BŐVEBB LEÍRÁSSAL IS MEGTEKINTHETŐEK:
(FIGYLEM! REGISZTRÁCIÓ NEM SZÜKSÉGES AZ OLDAL MEGTEKINTÉSÉHEZ, CSAK KATTINTSON A FENTI FACEBOOK KÉPRE!)